Hitri kontakt

PD Velenje

Prešernova 22/d,
3320 Velenje
(0)3 587 11 34
info(at)pd-velenje.si

Napovednik izletov in pohodov Izletniško vodniški odsek, mladinski odsek in markacijski odsek

Izlet / Ferate v Škocjanu (Kanzianiberg 795m – Avstrija)

Datum odhoda: 18-05-2019
Sekcija: Komunala
Vodja izleta / vodnik: Tomaž Kralj, Marjan Karlovčec kara • Tomaž Kralj ( 04
129
15
Pot izleta: Ferate v Škocjanu (Kanzianiberg 795m – Avstrija)
Zborno mesto in ura odhoda: SOBOTA,18.5.2019 ob 6:00 uri iz avtobusne postaje Velenje
Prevoz:
Zahtevnost poti in čas hoje: Učenje oz. izpopolnjevanje gibanja ob jeklenicah, navzgor , navzdol
Potrebna oprema/dokumenti: Primerni planinski čevlji za skalo (dober oprijem), čelada, samovarovalni komplet in plezalni pas (enodelni ali dvodelni) oblačila primerna vremenskim razmeram in lažjim gibanjem v skali.
Rok prijave: do četrtka, 16.5.2019
To je izlet brez rezervacij.
Vabim vse, ki želite osvojiti ali izboljšati svoje GORNIŠKE VEŠČINE v zahtevnih in zelo zahtevnih poteh. Šli bomo v ferate v Škocjanu (Kanzianiberg 795m), ki se nahajajo v Finkesteinu pri Beljaku. (Avstrija) Same ferate so oddaljene od parkirišča 5-10 min. in nam ponujajo od zelo enostavnih do zelo zahtevnih poti (ferat) oz. gibanja ob jeklenicah. Vse ferate niso na veliki višini.
Natančnejši opis in informacije si lahko ogledate na hribi.net, ali pa dobite pri vodniku Kralj T.
Po dogovoru si lahko opremo za ferate sposodite.
Tu se bomo zadržali po dogovoru (3-4 ure, ali več). Potem pa bi si šli ogledat, da izkoristimo preostali del dneva, razvaline gradu z velikim amfiteatrom, kjer se dogajajo razne prireditve. Tu je lep razgled na Beljak in vso dolino. Po dogovoru in času, ki nam ga bo še ostalo gremo lahko na Dobrač 2166m , ali pa gremo čez Korensko sedlo in obiščemo še našo čudovito hudourniško ferato v Gozd Martuljku imenovano (Hvadnik) z čudovito razgledno točko na vrhu in povratku v dolino mimo slapa.
V primeru slabega vremena bo izlet prestavljen na 1.6.2019
Opomba in politika odpovedi izleta
Vabim vse, ki želite osvojiti ali izboljšati svoje GORNIŠKE VEŠČINE v zahtevnih in zelo zahtevnih poteh. Šli bomo v ferate v Škocjanu (Kanzianiberg 795m), ki se nahajajo v Finkesteinu pri Beljaku. (Avstrija) Same ferate so oddaljene od parkirišča 5-10 min. in nam ponujajo od zelo enostavnih do zelo zahtevnih poti (ferat) oz. gibanja ob jeklenicah. Vse ferate niso na veliki višini. Natančnejši opis in informacije si lahko ogledate na hribi.net, ali pa dobite pri vodniku Kralj T. Po dogovoru si lahko opremo za ferate sposodite. Tu se bomo zadržali po dogovoru (3-4 ure, ali več). Potem pa bi si šli ogledat, da izkoristimo preostali del dneva, razvaline gradu z velikim amfiteatrom, kjer se dogajajo razne prireditve. Tu je lep razgled na Beljak in vso dolino. Po dogovoru in času, ki nam ga bo še ostalo gremo lahko na Dobrač 2166m , ali pa gremo čez Korensko sedlo in obiščemo še našo čudovito hudourniško ferato v Gozd Martuljku imenovano (Hvadnik) z čudovito razgledno točko na vrhu in povratku v dolino mimo slapa. V primeru slabega vremena bo izlet prestavljen na 1.6.2019

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo viden.

Podatki za plačilo z uporabo plačilnega naloga UPN: 

Prejemnik: Planinsko društvo Velenje, Prešernova cesta 22/d, 3320 Velenje
IBAN: SI56 6100 0001 2265 609 (DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA)
Koda namena: OTHR
Namen: Ferate v Škocjanu (Kanzianiberg 795m – Avstrija)
Znesek (€): 15