Hitri kontakt

PD Velenje

Prešernova 22/d,
3320 Velenje
(0)3 587 11 34
info(at)pd-velenje.si

Napovednik izletov in pohodov Izletniško vodniški odsek, mladinski odsek in markacijski odsek

Izlet / Cjajnik, Košutnikov turn

Datum odhoda: 20-07-2019
Sekcija: Komunala
Vodja izleta / vodnik: Tomaž Kralj - Karlovčec Marjan-Kara • Tomaž Kralj ( 0
157
12
Pot izleta: Cjajnik, Košutnikov turn
Zborno mesto in ura odhoda: ob 5:00 h izpred avtobusne postaje Velenje in ob 5:10 h izpred večnamenskega doma Vinska Gora
Prevoz: kombi
Zahtevnost poti in čas hoje: zelo zahtevna, navzgor 4, navzdol 3
Potrebna oprema/dokumenti: Oprema za ferate (primerna obutev, čelada, plezalne rokavice, samovarovalni komplet in popkovina) Oblačila primerna vremenskim razmeram.
Rok prijave: do četrtka, 18.7.2019
To je izlet brez rezervacij.

Naš pohod se bo začel iz koče pod Košuto.(Avstrija) Do sem se bomo pripeljali čez Slovenj Gradec, Ravne, Prevalje na Pliberk, Sele-Cerkev in do našega izhodišča.

  Iz parkirišča po 10 minutah hoje pridemo na razpotje, kjer bomo šli desno na ferato Cjajnik. Kmalu bomo prišli nad gozdno mejo na melišče vse do našega vstopa v ferato. Tu se bomo primerno pripravili z vso zahtevano opremo in vstopili v steno. Sama ferata se bo proti vrhu razcepila na levo po težavnosti težja (oznaka-D) in desno malo lažja (oznaka-C). Tu se bomo odločili, kje bomo šli. Po nekaj sto metrih bomo prišli na vrh, kjer nas pričaka klin in čudovit razgled na Avstrijsko stran. Sama ferata je zelo zračna in pod nogami imamo kar nekaj sto metrov globine. Od tu bomo šli po zelo razgibanem hrbtu Košute na naš cilj Košutnikov turn (2133m)

Za sestop bomo uporabili ferato na Košutnikov turn (pot ÖTK Steig Neu). Ta pot je precej lažja od tiste na Cjajnik, ni pa nič manj izpostavljena. Posebnost te poti je viseč most, pod katerim leži vsaj 50 m globine. Že sam razgled na most je fantastičen, sprehod čezenj pa sploh, ko se most maje in tla globoko pod nogami ob tem poplesavajo. Prav zaradi te atrakcije si je ta ferata prislužila vzdevek “adrenalinski park”.

Podrobnejše informacije dobite pri vodniku in na HRIBI. NET


Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo viden.

Podatki za plačilo z uporabo plačilnega naloga UPN: 

Prejemnik: Planinsko društvo Velenje, Prešernova cesta 22/d, 3320 Velenje
IBAN: SI56 6100 0001 2265 609 (DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA)
Koda namena: OTHR
Namen: Cjajnik, Košutnikov turn
Znesek (€): 12