Hitri kontakt

PD Velenje

Prešernova 22/d,
3320 Velenje
(0)3 587 11 34
info(at)pd-velenje.si

Napovednik izletov in pohodov Izletniško vodniški odsek, mladinski odsek in markacijski odsek

Izlet / 36 .Drameljski pohod

Datum odhoda: 10-02-2018
Sekcija: Komunalno podjetje
Vodja izleta / vodnik: Tomaž Kralj • 041-978-595
140
do četrtka, 8. 2. 2018 zvečer
Pot izleta: Dramlje - Straža - Slemene - Špitalič - Grušce – Uršula - Dramlje
Zborno mesto in ura odhoda: 10. 2. 2018 (sobota, ob 7.00 h) izpred parkirišča komunalnega podjetja Velenje in (ob 7.15 h) večnamenskega doma v Vinski Gori
Prevoz: avtobus
Zahtevnost poti in čas hoje: lahka, navzgor 3, navzdol 3
Potrebna oprema/dokumenti: primerna planinska obutev in oblačila, pohodne palice, gamaše
Rok prijave: do četrtka, 8. 2. 2018 zvečer oz. do zasedbe
To je izlet brez rezervacij.

Planinsko društvo Dramlje organizira 37. pohod za krepitev zdravja in v spomin na pohod »legendarne XIV. divizije«, ki je 13. in 14. februarja leta 1944 osvobajala naše kraje. Dolžina celotne poti je okoli 20 km, od tega okoli 8,5 km po poti »Štirinajste«. Markirana pot nas vodi od GD Dramlje - 1. KT mimo rojstne hiše Miloša Zidanška v Straži na Gori – domačija Majger Kožuh - 2. KT, čez Zgornje in Stare Slemene – domačija Kumšek - 3. KT (daljša pot levo, krajša desno) do Žičke kartuzije, po dolini sv. Janeza do cerkve v Špitaliču, kjer zavije desno v Grušce – domačija Jankar - 4. KT. V Žički kartuziji se lahko odločite za 2. varianto poti. Pri najstarejšem gostišču v Sloveniji-Gastuž, zavijete proti jugu - smer Dramlje (na drugem ovinku se levo odcepi bližnica za 4. KT), do vrha hriba. Pri hiši Stare Slemene št. 16, zavijete levo v hrib in uživate v lepem razgledu na Dramlje in celoten vzhodni del Celjske kotline. Pot po razvodnici med Savo in Dravo pelje do 4. KT v Grušcah. Pot nadaljuje preko Vodul na Uršulo do planinske postojanke - 5.KT, kjer je zaključek pohoda, vpis udeležencev ter podelitev značk in priznanj.

Štartnina: 2 €- odrasli, 0,5 € - otroci Vsak pohodnik dobi : spominski kartonček, karto poti in čaj na poti!

Iz Vinske Gore se bomo odpeljali proti Dramljam. Pot bomo začeli pri gasilskem domu in nadaljevali po kontrolnih točkah. Pot je krožna z vmesnimi postanki, na katerih se da dobiti okrepčilo (čaj, domače dobrote). Na koncu krožne poti je na sv. Uršuli zaključek pohoda in druženje z drugimi udeleženci. Povratek v Vinsko Goro bo v popoldanskih urah.